Een kaart of verhaal maken in Google Earth Web
Inhoud van de tutorial
-
Vereisten
-
Aan de slag
-
Een project maken en plaatsen toevoegen
-
Uitgebreide informatie aan uw plaatsen toevoegen
-
Foto's, video's en tekst toevoegen
-
Een voorbeeld van wijzigingen bekijken
-
Plaatsmarkeringen opmaken
-
3D-weergaven toevoegen
-
Het informatievak wijzigen
-
Informatie toevoegen aan uw tweede plaatsmarkering
-
Video's toevoegen
-
Lijnen en vormen toevoegen aan uw project
-
Dia's toevoegen aan uw project
-
Uw project delen
-
Een link naar het project delen
-
Een project voor weergave of samenwerking met specifieke mensen delen
-
Andere mogelijkheden met de creatieve tools van Earth
-
Uw projecten weergeven op internet en mobiel
-
Projecten vastzetten
-
KML-bestanden importeren
-
KML-bestanden exporteren
-
Discussie en feedback
-
Volgende stappen
Vereisten
Aan de slag
Met de nieuwe creatieve tools van Google Earth kunt u in een handomdraai kaarten van onze wereld maken en verhalen erover vertellen en delen als Earth-project. Het is aan u welk onderwerp u kiest voor uw project. U kunt plaatsmarkeringen, lijnen en vormen tekenen en uitgebreide contextuele informatie aan uw plaatsen toevoegen (tekst, links, afbeeldingen, video's, 3D-weergaven en Street View-locaties). Ook bepaalt u helemaal zelf in welke volgorde u de elementen zet om uw verhaal te vertellen. U kunt uw project delen en er samen met anderen aan werken. In de presentatiemodus gaan kijkers van de ene plaats naar de andere om de verhaallijn van uw project te volgen. Dankzij de afbeeldingen van Google Earth en de door uzelf gemaakte content lijkt het net alsof ze er zelf bij zijn.
In deze tutorial maakt u kennis met de nieuwe creatieve tools en leert u hoe u uw eigen Earth-project maakt en deelt. Voor deze tutorial heeft u tekst, foto's en video's nodig die u aan uw project kunt toevoegen. U kunt hiervoor uw eigen content gebruiken of de voorbeeldcontent die beschikbaar is gesteld door onze partners van het Jane Goodall Instituut (JGI). Download het onderstaande zip-bestand voor de afbeeldingen van het JGI en pak het bestand uit naar een map op uw desktop.
JGI_sample_content.zip (zip-bestand van 249k)
Als u de voorbeeldcontent van het Jane Goodall Instituut wilt gebruiken, kunt u voordat u aan de tutorial begint het best het voltooide voorbeeldverhaal over Jane Goodall bekijken.
Een project maken en plaatsen toevoegen
- Open Google Earth op uw computer: https://earth.google.com/web
- Klik in het linkernavigatiemenu op het pictogram Projecten .
- Als u voor het eerst een project gaat maken, klikt u op de knop Maken om een nieuw project te maken. Als u al eerder Earth-projecten heeft gemaakt, ziet u een lijst met projecten en klikt u op de knop Nieuw project om een nieuw project te maken. Als u nog niet bent ingelogd op uw Google-account, wordt u gevraagd dat te doen.
-
In het deelvenster 'Projectgegevens' klikt u rechts van Naamloos project op de knop 'Bewerken' om de titel en de beschrijving van het project te bewerken. Hieronder vindt u een tekstfragment dat u kunt kopiëren en in deze velden kunt plakken.
Projecttitel:
Reis van Jane Goodall naar Gombe
Beschrijving:
Jane Goodall is een van 's werelds bekendste natuurliefhebbers en natuurbeschermers. Haar werk heeft onze kennis van chimpansees op revolutionaire wijze veranderd. Het door haar opgerichte Jane Goodall Instituut zet zich in heel Afrika in voor de bescherming van chimpansees.
U ziet dat uw bewerkingen automatisch worden opgeslagen in Google Drive.
-
We gaan nu uw eerste plaats aan de kaart toevoegen. Er zijn twee manieren om een plaats toe te voegen: u kunt een plaatsmarkering aan de kaart toevoegen of u kunt met de zoekfunctie naar een plaats zoeken. We gaan eerst een plaatsmarkering aan de kaart toevoegen:
Navigeer over de wereldbol totdat u Engeland ziet. Klik nu linksonder op de werkbalk 'Maken' op de knop 'Plaatsmarkering toevoegen' om de plaatsmarkeringstool te activeren.
Klik vervolgens op de kaart op Engeland om de plaatsmarkering toe te voegen.
Tip: Als u geen landnamen en andere plaatsnamen op de wereldbol ziet, probeer dan de kaartstijl te wijzigen. Klik op de menuknop van Google Earth en selecteer 'Kaartstijl'. Wijzig uw kaartstijl in 'Verkenning', zodat u plaatsnamen op de wereldbol kunt zien.
-
Klik in het venster 'Opslaan in project' in het titelveld en noem uw plaatsmarkering 'Jeugd van Jane'. Typ in het projectveld 'Reis van Jane Goodall naar Gombe' en klik vervolgens op Opslaan.
Uw plaatsmarkering wordt weergegeven in de lijst met elementen in het deelvenster 'Projectgegevens'.
-
We gaan nu een plaatsmarkering toevoegen via de tweede methode, namelijk de zoektool. Klik op het pictogram 'Zoeken' in het linkernavigatiemenu en zoek naar 'Nairobi National Museum'. Klik op het eerste zoekresultaat.
-
Klik op de kenniskaart van het Nairobi National Museum rechts op de knop Toevoegen aan project.
Klik op Opslaan om de tweede plaats aan uw project toe te voegen. U kunt de kenniskaart sluiten door rechtsboven op de X te klikken.
Een plaats toevoegen vanuit Street View
- We gaan nu een derde en laatste plaats toevoegen, dit keer vanuit Street View. Gebruik de zoektool opnieuw om naar Gombe National Park te gaan, maar sluit de kenniskaart zonder deze plaats aan het project toe te voegen.
- Klik rechtsonder op Pegman van Street View. U ziet blauwe lijnen en stippen als er Street View-afbeeldingen beschikbaar zijn. Klik op een blauwe lijn of stip om een van de beboste heuvels in het park met Street View te bekijken.
-
Navigeer door Street View totdat u de weergave heeft gevonden die u aan de plaats wilt toevoegen. Klik op de knop Deze weergave vastleggen.
-
Noem de plaatsmarkering 'Gombe National Park' en sla deze op in uw project.
Een voorbeeld van uw voltooide project bekijken
-
Klik op de knop Presenteren om uw project in verhalende vorm te presenteren.
-
Klik in de inhoudsopgave linksonder op de knoppen 'Volgende' en 'Vorige' om naar de elementen binnen uw project te gaan. Klik op de knop 'Terug' (de pijl linksboven) om de presentatie af te sluiten.
-
Tip: U kunt ook een plaatsmarkering aan de wereldbol toevoegen door op de knop Nieuw element te klikken en Plaatsmarkering toevoegen te selecteren.
-
Tip: Als u de volgorde van de verhaallijn van uw project wilt wijzigen, gaat u naar het deelvenster 'Projectgegevens'. Hier kunt u de volgorde van de elementen wijzigen door erop te klikken en ze naar een andere plek te slepen.
-
Uitgebreide informatie aan uw plaatsen toevoegen
Foto's, video's en tekst toevoegen
-
Plaats in het deelvenster 'Projectgegevens' de muisaanwijzer op het eerste element in uw project en klik op de knop 'Bewerken' om het deelvenster 'Eigenschappen-editor' te openen.
-
Klik op de knop 'Camera'.
Hier ziet u opties om een afbeelding van uw computer te uploaden, een foto te kiezen uit uw albums op Google Foto's, op internet te zoeken naar afbeeldingen, de URL van een afbeelding te selecteren of YouTube-video's toe te voegen.
Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar afbeeldingen van Bournemouth (de plaats waar Jane is opgegroeid) en selecteer een afbeelding die u mooi vindt. Klik op 'Selecteren' om de afbeelding met een miniatuurweergave te zien in het deelvenster 'Eigenschappen-editor'.
-
Klik nogmaals op de knop 'Camera' om een tweede foto toe te voegen. Zoek naar andere foto's en voeg een tweede foto toe. Als u meerdere foto's toevoegt, ziet u een afbeeldingscarrousel in uw informatievak.
-
Klik op het veld 'Beschrijving' en kopieer en plak de onderstaande tekst. In dit vak staan basisopmaakopties, zoals vet, cursief, onderstrepen, opsommingstekens, inspringing en hyperlinks. Als tekst begint met 'http', wordt er automatisch een hyperlink van gemaakt.
Jane Goodall groeide op in het Engelse Bournemouth. Ze was al vroeg gefascineerd door allerlei soorten dieren. Haar favoriete kinderboeken waren
Dr. Dolittle
en de Tarzan-reeks. Haar grootste wens was om naar Afrika te gaan, de bijzondere dieren daar te observeren en er boeken over te schrijven.
Een voorbeeld van wijzigingen bekijken
Klik op de knop Voorbeeld van presentatie om uw wijzigingen in de presentatiemodus te bekijken. Klik op de knop 'Terug' om terug te gaan naar het deelvenster 'Eigenschappen-editor' en nog meer wijzigingen aan te brengen.
Plaatsmarkeringen opmaken
- Scroll naar beneden in het deelvenster 'Eigenschappen-editor' en ga naar de sectie 'Plaatsmarkering'. Klik op het formaat van de plaatsmarkering en wijzig deze in 'Groot'.
- Klik op het pictogram van de verfpot om de kleur van de plaatsmarkering te wijzigen in geel.
-
Klik op het overloopmenu van de plaatsmarkering en selecteer 'Meer pictogrammen bekijken'. Doorzoek de pictogrammen door het woord 'boek' in te voeren en selecteer het boekpictogram als symbool voor de jeugd van Jane.
Tip: U kunt ook een aangepast pictogram (uw eigen pictogramafbeeldingsbestand) toevoegen. Dit doet u door op het overloopmenu van de plaatsmarkering te klikken en 'Aangepast pictogram uploaden' te selecteren. Uw pictogrambestanden moeten de jpg- of png-indeling hebben en we raden u aan een afbeeldingsformaat van 128 x 128 pixels of 64 x 64 pixels te gebruiken (heel grote pictogrammen kunnen de prestaties van de app beïnvloeden).
3D-weergaven toevoegen
Nu we weten dat Jane in Bournemouth is opgegroeid, kunnen we in Earth meer details toevoegen over de jeugd van Jane om ons verhaal sprekender te maken.
- Klik op de plaatsmarkering en sleep de markering naar Bournemouth (even ten westen van Southampton aan de Engelse zuidkust). Wellicht moet u inzoomen en de kaart meedraaien om een betere weergave van de plaats te krijgen.
- Kantel en draai het oppervlak van Earth vervolgens met het kompas of de sneltoetsen, totdat Bournemouth op de gewenste manier wordt weergegeven.
-
Klik op de knop Deze weergave vastleggen. Hiermee wordt deze 3D-weergave aan uw locatie gekoppeld. Wanneer u in de presentatiemodus naar deze locatie gaat, brengt de kaart u naar deze weergave.
Het informatievak wijzigen
U kunt de stijl van het informatievak wijzigen waarin uw content (tekst, foto's, video's etc.) wordt weergegeven.
- Klik in het deelvenster 'Eigenschappen-editor' op de dropdownpijl rechts van het informatievak en wijzig 'Klein informatievak' in 'Groot informatievak'.
- Klik op de knop Voorbeeld van presentatie om de wijzigingen te zien. Bepaal nu welke stijl u het mooist vindt.
Informatie toevoegen aan uw tweede plaatsmarkering
We gaan nu informatie toevoegen aan de andere plaatsmarkeringen in uw project.
-
Klik op de knop 'Terug' om terug te gaan naar het deelvenster 'Projectgegevens'.
-
Plaats de muisaanwijzer op de tweede plaatsmarkering en klik op de knop 'Bewerken' .
-
Omdat we deze plaatsmarkering hebben toegevoegd via een kenniskaart, wordt er informatie weergegeven die van deze kaart afkomstig is. Klik op de knop 'Voorbeeld van presentatie' om de standaardinformatie te zien die wordt weergegeven. U kunt de informatie van de kenniskaart overnemen of u kunt deze informatie verwijderen en uw eigen content toevoegen. Dit doet u door in het deelvenster 'Eigenschappen-editor' op 'Vervangen' te klikken. In dit geval gaan we de informatie van de Google-kenniskaart verwijderen.
-
Laat de titel 'Nairobi National Museum' van de kenniskaart staan, maar voeg een nieuwe beschrijving aan deze plaatsmarkering toe:
Toen Jane in 1957 Kenia bezocht, ontmoette ze de beroemde antropoloog en paleontoloog dr. Louis Leakey. Ze ging voor hem aan de slag als secretaresse. Dr. Leakey was op zoek naar iemand die een onderzoek naar chimpansees wilde starten, om zo inzicht te krijgen in het evolutionaire verleden van de mens.
-
Voeg een afbeelding toe door het bestand met de naam jane_and_leakey.jpg te uploaden vanaf uw computer. U vindt dit bestand in JGI_sample_content.zip.
-
Stel een 3D-weergave in en klik op de knop Deze weergave vastleggen.
-
We gaan nu uw derde en laatste plaatsmarkering bewerken, namelijk Jane's Peak. Voeg de volgende beschrijving toe:
In juli 1960 kwam Jane Goodall in Gombe aan. Dit gebied lag in het toenmalige Britse protectoraat Tanganyika. Het was in die tijd ongehoord dat een jonge vrouw van 26 alleen de bossen van Afrika introk. Gewapend met alleen een verrekijker en een notitieblok klom Jane naar de hoogste top in Gombe, op zoek naar chimpansees. Het onderzoek van Jane leidde in de loop der jaren tot veel nieuwe ontdekkingen, bijvoorbeeld dat chimpansees net als mensen gereedschap maken en gebruiken. Haar onderzoeksteam is nu al decennia lang aanwezig in Gombe, waar ze onderzoek doen naar het gedrag van chimpansees en het leven van deze dieren volgen.
Video's toevoegen
-
Terwijl u zich nog steeds in het deelvenster 'Eigenschappen-editor' voor de derde plaatsmarkering bevindt, klikt u op de knop 'Camera' en selecteert u YouTube. U kunt naar een YouTube-video zoeken of naar uw eigen openbare YouTube-video's gaan. Als u een verborgen YouTube-video wilt toevoegen, geeft u de URL van de video op in het zoekvak om deze video te selecteren.
-
Zoek naar 'jane goodall termite fishing' en selecteer het eerste zoekresultaat om de video aan de plaats toe te voegen.
Lijnen en vormen toevoegen aan uw project
Een lijn tekenen
-
Klik in het deelvenster 'Projectgegevens' op de knop Nieuw element en selecteer 'Lijn of vorm tekenen'. Opmerking: U kunt ook klikken op de knop Lijn of vorm tekenen op de werkbalk onderaan uw scherm.
-
Klik op de kaart om een reeks punten toe te voegen en de lijn te tekenen. Bij elke klik wordt er een nieuw segment aan de lijn toegevoegd. Druk op Enter om de lijn te voltooien. Voor het Jane Goodall-project kunt u bijvoorbeeld een lijn tekenen die aangeeft welk traject een boot moet afleggen die van de dichtstbijzijnde stad (Kigoma) naar het onderzoeksstation in Gombe gaat.
-
Geef de lijn een naam in het vak 'Toevoegen aan project' en klik op Plaats bewerken.
-
Klik in de sectie 'Lijndikte en kleur' op het dropdownmenu 'Breedte' en wijzig de lijndikte in 8 pixels.
-
Klik op het kleurenpalet en selecteer rood als lijnkleur. U kunt ook op Aangepaste kleuren klikken om uw eigen kleurenschema te maken. Opmerking: De hexadecimale code kan direct worden bewerkt, zodat de kleuren exact overeenkomen met de kleuren die u wilt gebruiken.
-
Zoom uit zodat u de hele lijn kunt zien en klik op Deze weergave vastleggen.
Tip: Als u het deelvenster 'Eigenschappen-editor' voor uw lijn opent, kunt u de punten van de lijn slepen en verplaatsen om de vorm aan te passen. Segmenten verwijderen of toevoegen, is niet mogelijk.
Een vorm tekenen
-
We gaan nu een vorm toevoegen. Klik in het deelvenster 'Projectgegevens' op de knop Nieuw element en selecteer 'Lijn of vorm tekenen'.
-
Klik op de kaart om een reeks punten toe te voegen en de vorm te tekenen. Bij elke klik wordt er een nieuw segment aan uw vorm toegevoegd. Als u klaar bent met de vorm, klikt u nogmaals op het eerste punt dat u heeft toegevoegd om de vorm te sluiten. Voor het Jane Goodall-project kunt u bijvoorbeeld een vorm om het onderzoeksstation in Gombe tekenen.
-
Geef de vorm een naam in het vak 'Toevoegen aan project' en klik op Plaats bewerken.
-
Wijzig in de sectie 'Lijndikte en kleur van omtrek' de kleur van de omtrek in rood.
-
Wijzig in de sectie 'Opvulkleur' de opvulkleur in geel. U kunt de transparantie wijzigen met het dropdownmenu boven het kleurenpalet.
-
Pas de weergave aan en klik op Deze weergave vastleggen.
Tip: U kunt de vorm van uw polygoon veranderen door op de punten te klikken en deze te verslepen. Segmenten verwijderen is niet mogelijk. U kunt niet op de vorm klikken en deze vervolgens in zijn geheel naar een nieuwe locatie slepen.
Dia's toevoegen aan uw project
-
Klik in het deelvenster 'Projectgegevens' op de knop Nieuw element en selecteer Dia op volledig scherm.
-
Geef voor de dia een titel en beschrijving op.
Reis van Jane Goodall naar Gombe
Dit is het verhaal van Jane Goodall en haar baanbrekende onderzoek onder chimpansees in Gombe National Park.
-
Voeg een afbeelding toe door achtereenvolgens 'Camera' en 'Uploaden' te selecteren. Kies vervolgens het bestand met de naam 'jane_peak.jpg' op uw computer. U vindt dit bestand in JGI_sample_content.zip.
-
Klik op de knop 'Terug' om terug te gaan naar het deelvenster 'Projectgegevens'.
-
Klik in de lijst met elementen op de dia en sleep deze naar de bovenste positie in de lijst.
-
Klik nu op de knop 'Presenteren' om te zien hoe uw project wordt geïntroduceerd door de nieuwe dia.
Tip: U kunt dia's toevoegen om uw project te introduceren, hoofdstukken of secties te maken, of een afsluitende boodschap of aftiteling toe te voegen.
Tip: Als u ervoor kiest om een afbeelding als achtergrond voor uw dia te gebruiken, worden de titel en beschrijving linksonder in de dia weergegeven. Als u ervoor kiest om een kleur als achtergrond voor uw dia te gebruiken, worden de titel en beschrijving in het midden van de dia weergegeven.
Uw project delen
U heeft veel mogelijkheden wanneer u uw Earth-project met anderen wilt delen. Alle projecten zijn standaard privé. Alleen de maker kan ze bekijken of bewerken. Hieronder leert u hoe u uw project deelt en hoe u er samen met anderen aan werkt.
Een link naar het project delen
-
Klik in het deelvenster 'Projectgegevens' op de knop 'Delen'.
-
Klik op 'Deelbare link ophalen'.
-
Kopieer de link. U kunt deze link nu delen met anderen, zodat ze uw project kunnen bekijken. Opmerking: Als u delen via een link inschakelt, kan iedereen die de link heeft uw project bekijken. Als u de toegangsrechten per Google-account wilt instellen, kunt u in plaats van de link te delen beter de onderstaande methode gebruiken.
Tip: Mensen met de link kunnen het project standaard alleen bekijken. U kunt de rechten eventueel aanpassen, zodat iedereen met de link het project kan bewerken.
Een project voor weergave of samenwerking met specifieke mensen delen
-
Klik in het deelvenster 'Projectgegevens' op de knop 'Delen'.
-
Geef onder 'Mensen' rechtstreeks de e-mailadressen op van de mensen met wie u de kaart wilt delen of selecteer deze in uw contacten. Klik vervolgens op 'Gereed'. U kunt aangeven of de door u uitgenodigde mensen het project kunnen bewerken of alleen mogen bekijken. Degenen zonder bewerkingsrechten zien in het deelvenster 'Projectgegevens' geen bewerkingsknoppen. Ze hebben dus geen toegang tot de Eigenschappen-editor voor elementen in het project.
Andere mogelijkheden met de creatieve tools van Earth
Uw projecten weergeven op internet en mobiel
De kaarten en verhalen die u heeft gemaakt en die met u zijn gedeeld, vindt u door in het navigatiemenu op 'Projecten' te klikken. U ziet dan een lijst in het deelvenster 'Projecten'. De kaarten en verhalen in de lijst zijn ingedeeld in de categorieën 'Vastgezet in Earth', 'KML-bestanden' en 'Recent'. U kunt ook de knop Nieuw project gebruiken om projecten en KML-bestanden te openen die niet automatisch in de lijst met projecten worden weergegeven. Bovendien kunt u een Earth-project rechtstreeks vanuit Google Drive of via een gedeelde link openen.
U kunt uw projecten op een mobiel apparaat bekijken door de Google Earth-app te openen, op het menu linksboven te klikken en 'Projecten' te selecteren. Het is momenteel niet mogelijk om projecten op een mobiel apparaat te bewerken.
Projecten vastzetten
Als u wilt dat een project altijd in uw lijst met projecten wordt weergegeven (ook als u het niet onlangs heeft geopend), kunt u het project vastzetten. Dit doet u door de muisaanwijzer op een project in het deelvenster 'Projecten' te plaatsen en op het speldpictogram te klikken. Het project wordt vervolgens weergegeven in de sectie 'Vastgezet in Earth' op uw apparaat.
Tip: Vastgezette projecten zijn altijd zichtbaar op de wereldbol, zelfs als u een ander project in de presentatiemodus verkent. Dit geldt niet voor projecten die u heeft verborgen met de knop 'Project verbergen'. U kunt de vastzetfunctie gebruiken om verschillende projecten en/of KML-bestanden te combineren.
KML-bestanden importeren
Als u al een kaart heeft gemaakt met een andere kaarttool zoals Google My Maps, Tour Builder of Earth Pro en deze heeft opgeslagen als KML- of KMZ-bestand, kunt u het KML- of KMZ-bestand importeren om dit in Google Earth te bekijken en te bewerken. Hiervoor gelden wel enkele beperkingen:
U kunt KML-bestanden momenteel alleen importeren als lokale bestanden. Lokale bestanden zijn projecten die zijn opgeslagen in de lokale browseropslag van uw computer. Lokale bestanden worden niet opgeslagen in Google Cloud. Lokale bestanden kunnen niet met andere personen of apparaten worden gedeeld. Lokale bestanden worden alleen opgeslagen in de lokale browseropslag van de computer die is gebruikt om het bestand te importeren.
Voordat u KML-bestanden kunt importeren, moet de importoptie voor KML-bestanden worden ingeschakeld in de instellingen van Google Earth.
-
Klik op de menuknop van Google Earth en selecteer 'Instellingen'.
-
Scroll in het menu 'Instellingen' naar onderen en selecteer 'Importoptie voor KML-bestanden inschakelen'.
-
Klik op 'Opslaan'.
U kunt nu een KML-bestand importeren.
- Ga naar het deelvenster 'Projecten' en klik op de knop 'Nieuw project'. Voordat de importoptie voor KML-bestanden was ingeschakeld, kon u met deze knop alleen een nieuw project maken of een project openen vanuit Google Drive. Nu ziet u opties om een KML-bestand te maken en om een KML-bestand te importeren vanaf uw computer of Google Drive.
- Selecteer 'KML-bestand importeren vanaf computer'.
- Selecteer het KML-bestand op uw computer en klik op 'Openen'.
- Het KML-bestand wordt weergegeven in het deelvenster 'Projecten'. U kunt het bestand nu verkennen en bewerken.
Tip: Als u complexere KML-bestanden importeert, kan dit enkele problemen opleveren. Zo werkt een aantal geavanceerde KML-functies momenteel niet goed of helemaal niet in het nieuwe Google Earth voor internet en mobiel. Dit geldt onder meer voor 3D-modellen, tours, tracks, op tijd gebaseerde KML-bestanden en foto-overlays. Daarnaast is het mogelijk dat heel grote KML-bestanden of complexe elementen (bijvoorbeeld polygonen met veel hoekpunten) niet goed worden geïmporteerd of weergegeven.
Tip: Als u KML-bestanden maakt of importeert, kunt u deze niet converteren naar Earth-projecten (opgeslagen in Cloud). U kunt KML-bestanden dus niet met anderen delen.
KML-bestanden exporteren
Als u uw project als KML-bestand wilt exporteren, gaat u naar het deelvenster 'Projectgegevens' en klikt u op het overloopmenu . Selecteer vervolgens 'Exporteren als KML-bestand'.
Discussie en feedback
Heeft u vragen over deze tutorial? Wilt u ons feedback geven? Ga naar de Help-community van Google Earth om uw feedback met anderen te bespreken.